Arvola

Arvola

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Arvolan keittiön uusi ilme

Arvola (Turun saaristossa sijaitseva "kesämökki") on ollut mieheni omistuksessa kohta 15 vuotta. Itse kävin täällä ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten ja olin heti myyty. Tällaiselle kaupungissa kasvaneelle asfalttilapselle oli melkoista extremeä ulkohuussi, kaivosta haettava vesi ja kaasuhella. Talon sähköistyksestä huolehti katolla olevat  neljä aurinkopaneelia, joten valaistus hoitui kynttilöillä ja lämmitys pääosin puilla. Talviviikonloppuisin hirret olivat lämmenneet vasta sunnuntai-iltana, kun oli aika lähteä takaisin kotiin ja sivistyksen pariin 😀

Remonttia on taloon tehty vuosittain. Myös keittiön lattiat on eristetty, puuhella rakennettu uusiksi ja yhteen nurkkaukseen asennettu kaapit ja laatikosto. Keittiössä ei ole yhtään ehjää seinää. Ruokapöytä on lähes ainoa työtaso.


Halusin kolmisen vuotta sitten jotenkin piristää keittiön valkoisia kaappeja ja ottaa puuhellan päällisen hyötykäyttöön. Kaapin oviin laitoin hieman washiteippiä ja vaihdoin vetimet. Välitilaan tuli tapetti ja kisko ripustuskoukkuinen. Puuhellan päälle rakenneltiin vanhasta ikkunapokasta  ja harjan varsista kattilateline.Tovi meni tuolla kevyellä ehostuksella, mutta menneen talven aikana tuskastuin kaappien epäkäytännöllisyyteen ja varsinkin tuohon kaappien kulmaan muodostamaan tyhjään tilaan. Kevyt keittiöremppa on siis aloitettu korvaamalla toinen seinäkaapeista pitkillä hyllylevyillä. Toisesta kaapista poistettiin vain ovet. Seuraavaksi hyllyjen taakse täytyy laittaa hieman tapettia ja kaapistoon pari ylähyllyä.Uudistaminen ei jää tähän. Tuon "alakerran" uusimiseen on jo suunnitelmat päässäni. Toteutusaikataulu on vielä avoin, mutta ehkä syksyllä voin jo esitellä uutta toimivampaa keittiötä - enkä nyt tarkoita juoksevaa vettä ja tiskikonetta. Vanha hirsitalo ja vesiputket eivät ole hyvä yhdistelmä silloin kun keittiö on osan vuodesta lähes pakkasen puolella. Enkä edes kaipaa em. mukavuuksia täällä. Niistä voin nauttia peruskotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, että piristit päivääni kommentoimalla.